Kuchyně


Místní kuchyně vychází ze středomořské stravy. 
 
 Její základ tvoří především ryby, maso, kukuřice a jiná zelenina, rýže, brambory a tropické ovoce. Nejvíc oblíbené je kozí, jehněčí a hovězí maso. Z ryb se nejvíce servírují dorada (pražma mořská zlatohlavá) a pez espada (mečoun). 

 Kanárská kuchyně je na přípravu jednoduchá a rychlá. Většina mas a ryb se připravuje smažením nebo pečením. Chuťově je nejčastěji doplňuje omáčka mojo, připravená z olivového oleje a bylinek. Z dezertů je velmi prodávaný především Gofio de almendras – hutný dezert s mandlemi a Rapaduras – dezert z cukru, mléka a mandlí. V místních barech si můžete pochutnat například na tortilla de patata (omeleta s bramborem), Serrano (šunka) či queso (sýr). Další možnost představují takzvané platos combinados – kombinace několika pokrmů, obsahující hranolky, smažená vajíčka a kotletu. Jedná se o bohaté porce, obvykle za příznivou cenu.
 

 Restaurace také nabízí chody „z jednoho hrnce“. Obsahují zejména brambory a luštěniny kombinované s masem, rybou a zeleninou. Snídaně bývá lehčí a nejčastěji se skládá z kávy s mlékem a sladké buchty. Oblíbený je také toast se šunkou a sýrem. 

 Oběd se obvykle podává mezi 13. a 15. hodinou. Večeří se nejčastěji poměrně pozdě, a to mezi 21. a 23. hodinou. 
 
 Co se týká alkoholických nápojů, tak se Kanárské ostrovy proslavily dvěma nápoji – rumem a malvasíou. Rum je vyráběn v několika druzích, z nichž nejznámější je ron miel. Vyrábí se zde také několik značek vína. V minulosti byla nejvyhlášenější vína z Tenerife, ale dnes je nejpopulárnější malvasía z Lanzarote.